St. bededag, 2. rk.: – Vi beder, fordi kærligheden ikke kender grænser.

Giver I jeres børn gode gaver? …“hvor meget snarere vil så ikke jeres fader, som er i himlene, give gode gaver til dem, der beder ham!” – Den originale færøske billedkunstner Sigrun Gunnarsdottir er en af de få, der binder an med at skildre bøn, tilmed uden at blive sentimental. Hun tager – som Jesus i citatet fra bjergprædikenen – udgangspunkt i kærligheden mellem generationer. Hvor ufuldkommen og afmægtig forældre- (og bedsteforældre)kærlighed end er, giver den os indsigt i kærlighedens væsen. Kærligheden vil ikke vide af grænser, for kærlighedens kilde er Gud. I Store bededags evangelium indbyder Jesus os indtrængende til at blive ved at øse af den kilde. Gunnarsdottirs maleri fra 2013 hedder “En af mine mindste”. Det skildrer den robuste, både familiære og overmenneskelige, kærlighed i bønnen, som omslutter hus og hjem, det udsatte barn og alt det levende, hilst af småfuglens kvidren.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s