21. søn. e. trin. – Forældreskab i troens rum

Joh. 4 fortæller om Jesu 2. tegnhandling, fjernhelbredelsen af en embedsmands dødssyge søn. Den hedenske embedsmand opsøger Kristus, fordi han tror på ham, ikke for at få bevis for, at Kristus er tro-værdig. I sin forældrenød henvender den troende far sig til Kristus, hos hvem han venter hjælp. Hvad ellers? Tro er tillid. Og ‘Jesus sagde til ham: “Gå hjem, din søn lever”. Manden troede Jesus på hans ord og gik”‘ – Man må som forældre leve og ånde i troens rum. Man må have tillid til, at livets kilde er uudtømmelig, og at kærligheden er uopslidelig. Man må aldrig opgive håbet for sit barn. – Og skal man en dag opleve det helt ubærlige at miste dette umistelige barn, må man stadig være forældre i troens rum. “Din søn lever” må i troens rum høres som et evigt tilsagn.

Bjørn Nørgaards store, nye bronzeport ‘Alfa og Omega’ i Christianskirken i Fredericia belyser livets begyndelse, afslutning og nyskabelse i både eskatologisk, evangelisk og individuelt perspektiv. Bjørn Nørgaard refererer på kirkeporten angiveligt til både dåb og begravelse. Her bringer han sin indfølende hyldest til det universelle forældreskab i glæde og sorg. Under et originalt billede af Maria (fremstillet som den store moder) ses en billedflade med mange ekspressive skildringer af forældrekærlighed. Vi ser mødre og fædre fra forskellige kulturer, troligt bærende deres børn. Vi glæder os med en lykkeligt ammende mor, og vi græder med fortvivlede fædre, som bærer deres døde barn og må lægge det i jorden. Bemærkelsesværdigt er det, at de sørgende forældre er vist med vinger! Ikke til at skelne fra engle. Ikke uden englevagt. Forældrekærligheden lever i troens rum. Foto: Claus Jensen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s