Langfredag

Nu rækker ingen ord! Mørket lukker sig om Guds Menneskesøn. Den spæde Maria, som på bebudelsesdagen håbefuldt sagde ja til det kommende, er nu den ældede og tærede mor til en mishandlet og død søn. Findes større sorg ? Hun skjuler sit ansigt for det ubærlige og løfter anråbende sine foldede hænder mod himlen. Hvor skal hun gå hen med sin smerte, om ikke til den Gud i himlen, som synes lysår borte – og dog er helt nær ?

Harald Slott-Møller malede et tidligere vist billede til Mariæ bebudelse. Her en halv snes år efter følger han det op med billedet til langfredag, som efter klassisk forbillede viser Maria og disciplen Johannes omkring korset på Golgata. Det blev malet i 1936 til kirken i Vester Velling i Midtjylland, hvor Harald Sloth-Møller kom meget. Foto: Claus Jensen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s