Thorvald Odgaard er død, 76 år gammel

En skabende sjæl har nu forladt sit billedværksted, sit jazzorkester og sin hjemegn. Thorvald Odgaard har som billedkunstner sat en overdådighed af konkrete spor, lige fra fine, små smykker til monumentale skulpturer i offentlige rum. Særligt hjembyen Nibe er rig på Odgaards finurlige værker. Bisættelsen på lørdag vil efter kunstnerens hjerte nærme sig en kulturfestival i Nibe så vidt situationen tillader det.1998 Thorvald Odgaard lysnet 0950kvissel NC

Her vises en af Thorvald Odgaards kirkeudsmykninger, en bronzeengel i arkitektonisk ramme fra 1998. Den befinder sig i Kvissel Kirke, en af kirkerne i Aalborg Stift, som Niels Clemmensen har dokumenteret med gode fotos. Som kirkekunstner er Thorvald Odgaard far til en række stiliserede engle, der melder sig som dynamiske gæster på jorden. Skarpe som lyn og med vingerne pegende opad minder de os stadig om eksistensens vertikale dimension.

Tak for dit besøg på jorden, Thorvald Odgaard.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s