St. bededag – “Bed, så skal der gives jer”

Til denne anderledes bededag vælger jeg Elof Risebyes maleri “Bag ruden” fra 1939 – et billede som er både bedrøvet og håbefuldt. Risebye er kaldt ‘sorgens maler’, men hans billeder af et indestængt liv er ikke bare fortvivlende. ‘Mødet’ med den frie, kvidrende  fugl i vinduet betegner både en kontrast og et håbstegn. Lysranden om det ikoniske ansigt er en signatur for den tro, som er fortegn i mange af Risebyes stille billeder.

1939 Elof Risebye Bag ruden Picture1

Billedet findes i bogen 'Risebye + Kierskou' 
fra Vejen Kunstmuseum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s