GODT NYTÅR! Nytårsdag 2. tekstrække – Bøn

Du ønskes GODT NYTÅR med Hans Bergs “Døren” som kan være vores symbol for det, der venter os forude.

Den patinerede kobberskulptur på altervæggen fremhæver den vertikale bevægelse i rummet og i sindet. Porten er prydet med et lille forgyldt kors og fremtræder således som håbets og troens port, en port til det ukendte, der alligevel for den troende er fortroligt, fordi Kristus forud har gået vejen gennem liv og død. Hans Bergs smukke og enkle udsmykning fra 1989 klæder eminent den lyse, moderne Lystrup Kirke, så helheden i rummet er rolig og meditativ, netop som en stille bøn. Foto: Claus Jensen.

Bøn er temaet for Nytårsdag iflg. 2. tekstrk.: Jesus lærer alle Guds børn at bede Fadervor, den tillidsfulde bøn til hans far og vores far. Det er bønnen, som gives i dåbsgave, og som vi har med os overalt, også i enrum derhjemme: …“når du vil bede, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din fader, som er i det skjulte”….

Allan Skuldbøls maleri: “Bøn” viser med ekspressive farver, hvordan der med bønnen kan skabes et helligt rum omkring den enkelte bedende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s